Home
Achtergrond
Weblog
Weblog archief 1
Weblog Archief 2
Gastenboek
Fotoalbum
persfoto's
Contact

 

 Weblog Archief Isa Kahraman

 

Maandag 1 maart 2010, "Beste Raadslid van Nederland"

Een geweldige dag met een ervaring rijker, dat is kort samengevat wat er vandaag is gebeurd.

Maandag was er in het Amsterdamse Melkweg een battle voor “Beste Raadslid van Nederland”. In een battle moesten de beste raadsleden van Nederland met elkaar in het debat. Met behulp van een applaus meter moest te winnaar gekozen worden. Isa Kahraman, lijsttrekker van het CDA Rijssen-Holten was een van deze deelnemers. Samen met 30 enthousiaste supporters vertrok er een bus uit Rijssen naar Amsterdam om deze titel binnen te halen.

In een fel maar fair debat gingen de beste raadsleden met elkaar de strijd aan. Dat het spannend bleek wel uit het feit er drie keer gejuicht moest worden voordat de keuze duidelijk was wie zich beste raadslid van Nederland mocht noemen. Isa Kahraman kwam uiteindelijk een tweetal decibel tekort, ondanks de hartstochtelijk inzet van de meegereisde supporters, om zich tot winnaar te mogen rekenen. “Natuurlijk is het jammer dat ik de titel niet heb binnen kunnen halen, maar het belangrijkste is dat ik een fantastisch ervaring rijker ben en dat wij met 30 personen een geweldige dag hebben gehad” aldus Isa Kahraman.

Hieronder een foto impressie van deze dag. Heb Job Cohen nog even kort kunnen spreken aangezien hij voor ons programma een live debat aan het voeren was. Nogmaals dank voor de "Supporters" dankzij jullie hebben wij een fantastische dag gehad!!

Supporters uit Rijssen-Holten!!

 

 

Dinsdag 23 februari 2010, Minister Donner op bezoek

Vandaag was Minister Donner op bezoek in Rijssen. Zie hieronder het persbericht nav zijn bezoek.

 

Dinsdagavond was demissionair minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Rijssen. Hij hield op een CDA-bijeenkomst een toespraak over de crisis, werkgelegenheid en de val van het kabinet. Ook Tweede Kamer-leden Pieter Omtzigt en Hein Pieper waren aanwezig.

Minister Donner maakte duidelijk dat hij het in tijden van crisis niet van verantwoordelijkheid vond getuigen om weg te lopen van de problemen. “Juist in een tijd als deze is optreden nodig. De crisis heeft er geen weet van dat het kabinet is gevallen. De crisis wacht niet op een kabinet.” Waar Donner wel vurig op hoopt is dat de crisis en herstel-wet zo snel mogelijk door de Eerste Kamer gaat. Deze maakt het mogelijk dat projecten sneller in gang gezet kunnen worden en met name bouwbedrijven sneller meer aan het werk kunnen. Helaas was alleen de CDA-fractie ervoor om de wet al in januari in te hebben gevoerd. Hiermee kan juist de bouwsector die zo groot is in Rijssen enorm geholpen worden en kunnen mensen aan het werk blijven. Kamerlid Omtzigt vulde later aan:”Ik snap het niet dat de PvdA, VVD, ChristenUnie en SGP deze wet een half jaar willen laten liggen, totaal onverantwoordelijk in deze tijd. Laat ook andere gemeenteraadsleden druk uitoefenen op hun senatoren om deze wet erdoor te krijgen. De ChristenUnie bijvoorbeeld heeft blijkbaar helemaal geen visie en laat namens hen het woord voeren door de SGP. ”

Er werd door Donner ook aandacht gevraagd voor de bonuscultuur van alsmaar meer en meer. “Dat is een morele kwestie die we als samenleving moeten durven op te pakken. Maar we moeten niet denken dat we de crisis kunnen oplossen door allemaal een stapje terug te doen. We hebben al een flinke stap terug moeten doen en daarom zitten we nu in de crisis. Met minder en minder kom je niet uit een crisis. Deflatie is het aller-slechtste wat ons kan overkomen want dat betekend dat de schulden van iedereen relatief hoger en hoger worden.”

Ook wees Donner op de inrichting van het sociale stelsel dat gericht is op het behoud van een specifieke baan waar het beter zou zijn dat er gericht wordt op behoud van werk op zich. “Ook de AOW-kwestie rondom zware beroepen is een ingewikkeld vraagstuk. Na 45 jaar werk automatisch een AOW zorgt voor nog meer scheve verhoudingen in de samenleving. AOW moet niet gebaseerd zijn op arbeidsverleden, daar hebben we een aanvullend pensioen voor. Wie veel heeft gewerkt krijgt een groter aanvullend pensioen. Als we de AOW óók gaan relateren aan werkverleden krijg je een oneerlijke situatie tegenover tijdelijk werklozen, arbeidsongeschikten en vrouwen die jaren niet gewerkt hebben om kinderen op te voeden.”

Lijsttrekker Kahraman gaf in zijn toespraak aan dat er ook voor Rijssen-Holten de komende periode veel werk te wachten staat. Ook de werkloosheid in onze gemeente is schrikbarend gestegen. “De komende periode staat de aanpak van de economische crisis en de werkloosheid hoog op de agenda van onze fractie. Het CDA Rijssen-Holten zal al haar contacten gebruiken, met name naar het Rijk, om onze burgers en bedrijven aan het werk te houden.”

 

Zaterdag 20 februari 2010, Filmopnames voor CDA landelijk

Vandaag is er een cameraploeg uit Den Haag met mij op stap geweest voor een promotiefilm. Deze film zal op de landelijke CDA Website gezet worden. Zie hieronder het resultaat. Jammer dat ze in Den Haag Gemeente Rijssen hanteren ipv Rijssen-Holten.


 

Woensdag 17 februari 2010, Nominatie Beste Raadslid van Nederland

Was blij verrast dat ik genomineerd ben voor beste raadslid van Nederland. Op 1 maart as mag ik in een Battle de strijd aangaan met 15 andere raadsleden uit het land. Het wordt een leuke dag met veel bekende politici die hierbij aanwezig zullen zijn. De winnaar van de Battle mag die avond aanschuiven bij Pauw & Witteman. Voor meer informatie zie onze CDA website:

http://www.cdarijssen-holten.nl/nieuws/206/Beste-raadslid-van-Nederland,-Isa?.html

of  www.festivallokaledemocratie.nl 

 

Zaterdag 13 februari 2010, Kunstgrasvelden voor Excelsior’31

De afgelopen weken hebben wij als CDA een aantal gesprekken gevoerd met Lambert Voortman, voorzitter Excelsior’31 en Luit Meijer de voorzitter van de sportraad Rijssen-Holten over de veldenproblematiek. In mijn weblog heb ik al de situatie geschetst waarin Excelsior en de Atletiek Vereniging Rijssen zitten. Beide verenigingen kunnen niet optimaal gebruik maken van hun accommodaties. Voor de exactie details verwijs ik naar het bericht wat geplaatst is op de CDA-website, http://www.cdarijssen-holten.nl/nieuws/204/CDA-wil-snel-kunstgrasvelden-.html. Donderdag 18 februari as komen wij als CDA met een motie om zsm met Excelsior om tafel te gaan zitten en een start te maken met de kunstgrasvelden. Verslaggever Ronald Vrugteman heeft een column hieraan gewijd, waarin hij deze actie van ons vergelijkt met de acties die ik maakte toen ik in het eerste elftal van Excelsior voetbalde. Klik op het plaatje van column om de column in een nieuwe scherm te lezen.

                                            

 

Dinsdag 19 januari 2010, Start verkiezingscampagne

Vanavond was de aftrap van onze verkiezingscampagne. Gerrit Smelt, onze campagneleider, gaf de aftrap door aan te geven wat de inwoners van Rijssen-Holten kunnen verwachten van het CDA mbt de gemeenteraadsverkiezingen. Hierna mocht ik een toespraak houden voor onze leden. In mijn toespraak heb ik het belang van deze verkiezingen aangegeven. De lokale politiek staat het dichtst bij de belevingswereld van de burgers. Daarnaast is het heel belangrijk dat het CDA een partij is en blijft die sturing geeft aan het bestuur van onze gemeente. Als CDA geven wij met onze christelijke uitgangspunten kleur aan de politiek, maar met respect naar andersdenkende.

Na deze woorden had Gerrit Smelt een leuke verrassing voor mij. Hij overhandigde mij het eerste exemplaar van onze verkiezingsposter. Het is toch vreemd om je zelf te zien op een poster van meer dan 1 meter hoog. Binnenkort zullen deze poster binnen onze gemeente te zien zijn.  

 

 

Zaterdag 2 januari 2010, Interview in bestuursforum

Ik wil beginnen met iedereen de beste wensen te doen voor 2010! Mag het voor een ieder een mooi en gezond jaar worden.

Vandaag kreeg ik het maandblad bestuursforum in de post. Dit maandblad is een blad voor alle CDA-politici in Nederland. Hierin stond deze keer een leuk interview met mij over mijn verkiezing als lijsttrekker voor het CDA in Rijssen-Holten. Ik heb het artikel hieronder toegevoegd (klik op het artikel om het in groot formaat weer te geven).

 

 Bron: bestuursforum, januari 2010

 

Vrijdag 18 december 2009, Feestdagen

Ik wil iedereen prettig kerstfeest en een gelukkig en gezond 2010 toewensen!! Geniet van deze mooie en speciale dagen.

 

Donderdag 3 december 2009, Verkiezingsstrijd kan nu beginnen!

De titel suggereert dat er misschien gewonden kunnen vallen in deze strijd, maar niets is minder waar. Ik verwacht een felle maar faire verkiezingsstrijd. Woensdag heeft de laatste partij (PvdA) haar kandidatenlijst vastgesteld. Wat mij daarin opviel is dat alle partijen redelijk veel nieuwe en jonge kandidaten naar voren hebben geschoven. Bij de lijsttrekkers is het zelfs zo dat behalve de SGP alle partijen en nieuwe lijsttrekker hebben. Ik denk dat alle partijen tot de inzicht zijn gekomen dat er vernieuwd moet worden en dat oude persoonlijke vetes tussen personen achter ons moeten laten. In deze raadsperiode hebben wij als raad hier in het begin veel last van gehad. De laatste periode is naar mijn mening goed verlopen. Laten we hopen dat door deze vernieuwing en verjonging de verhoudingen in de raad nog meer verbeteren.

 

Dinsdag 24 november 2009, Gekozen tot lijsttrekker

Vandaag was onze algemene ledenvergadering waarbij de kandidatenlijst voor de verkiezingen werd vastgesteld. Ik was door het bestuur als lijsttrekker voorgedragen. De CDA leden hebben de keuze van het bestuur unaniem overgenomen. Ik ben zeer vereerd in het gestelde vertrouwen van onze leden en heb al heel veel zin om de campagne in te gaan. Mocht je ideeën hebben hoe wij ons als CDA kunnen profileren hoor ik het graag.

 

 

Maandag 23 november 2009, Lobby voor meer woningen

De afgelopen weken hebben wij als CDA Rijssen-Holten een lobby gestart richting onze collega CDA-ers in de Provinciale Staten. Wij hebben de Statenleden willen duidelijk maken dat wij echt meer dan 35 woningen per jaar nodig hebben. Henk Bouwhuis de verslaggever van Dagblad TCTubantia heeft hier een mooi artikel over geschreven.

 

 

Donderdag 19 november 2009, Isa Kahraman voorgedragen als lijsttrekker

Het CDA-bestuur heeft vandaag het volgende persbericht verstuurd.

 

Persbericht

 CDA kandidatenlijst, Isa Kahraman voorgedragen als lijsttrekker

Rijssen 17 november 2009, Het bestuur van de CDA afdeling Rijssen Holten legt op 24 november aanstaande de concept kandidatenlijst voor aan de ledenvergadering. Als lijsttrekker, nummer één op de lijst, wordt voorgedragen de huidige fractievoorzitter Isa Kahraman gevolgd door de zittende raadsleden, waarbij Harry Dul heeft aangegeven niet meer in de gemeenteraad te willen terugkeren.

Deze ledenbijeenkomst vindt plaats in café/rest. de Poort van Twente, aanvang 20.00 uur.

In de maand oktober heeft een commissie gesproken met kandidaten die voor het CDA Rijssen Holten een plaats in de raadsfractie voor de periode 2010 - 2014 zouden willen innemen. Er was voor de commissie wat te kiezen, er hadden zich namelijk 14 kandidaten aangemeld.

Een aantal kandidaten, die nog geen ervaring hebben, opteerden voor een geleidelijke instroom en willen graag eerst een periode als schaduwfractielid aan de slag.

In deze tijd waarin het raadswerk steeds complexer wordt heeft de commissie naast een mix van kandidaten uit Rijssen en Holten de nadruk gelegd op de kwaliteiten die nodig zijn om een goed raadslid te kunnen zijn, maar ook op de aanwezige specialisaties, zoals ruimtelijke ordening, financiën en maatschappelijke onderwerpen.

Op 24 november zal eerst de lijsttrekker worden gekozen.

Daarna zullen de namen die op de plaatsen twee tot en met tien op de advieslijst staan persoon voor persoon worden gekozen.

De rest van de lijst in dit geval elf tot en met dertig zal in één keer worden vastgesteld.

Voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Jos Nijland, voorzitter CDA Rijssen-Holten  (0548) 854 423 of 06-21264573.

 

Maandag 16 november 2009, Holter Politiek Café

Het is goed dat politici in discussie gaan met publiek. Maar de manier waarop het vandaag verliep in het Holter Politiek Café vond ik jammer. Buurtbewoners van de Aaltinksweg gingen hun voltallig dossier inbrengen in de discussie over de uitbreiding van Muller. Het was voor de overige toehoorders niet meer te volgen. Natuurlijk is het vervelend dat tegen je woning een uitbreiding komt van een bedrijf, maar hiertegenover behouden wij wel een bedrijf voor Holten met meer dan 400 arbeidsplaatsen.  Als raadslid hoor je dit dan tegen elkaar af te wegen en dat hebben wij gedaan.

Ik hoop dat de volgende Holter Politiek Café meer bewoners trekt dan politici. Naar mijn beleving is het nog te veel een café voor politici dan een Politiek Café, daarvoor heb je veel meer burgers nodig die zich willen mengen in de discussie. Dus bij deze een oproep aan een ieder om de volgende keer hierbij aanwezig te zijn en deel te nemen aan de discussie.

 

vrijdag 13 november 2009, Begrotingsraad

Vandaag hebben wij de hele dag gereserveerd om de begroting vast te stellen. Dit is een van de belangrijkste raadsvergaderingen van het jaar, omdat hierin wordt vastgesteld waar wij onze geld aan uitgeven. Zie hieronder een filmpje en verslag van de vergadering.

 

In deze economisch slechte tijd zullen er moeilijke besluiten genomen moeten worden om de gemeente voor de toekomst houdbaar te maken. Daarnaast is het een gemeente ook verplicht om een sluitende meerjarenbegroting te presenteren. Helaas is dit waarschijnlijk niet de enige bezuinigingsronde die onze gemeente staat te wachten want de geluiden gaan op dat de rijksoverheid gemeenten flink gaan korten in het gemeentefonds. Dit doet de rijksoverheid om haar begroting rond te krijgen maar zal ook onze gemeente waarschijnlijk voor 2012 weer voor moeilijke keuzes wordt gezet. In dat licht werd de begrotingsvergadering gehouden en zijn er vele amendementen ingediend om op bepaalde zaken te bezuinigen of juist niet.

Een van de zaken waar niet op bezuinigd wordt maar waar extra geld voor wordt gereserveerd is het monumentenbeleid, drie jaar lang wordt daar een ton voor gereserveerd. Waar ook geld voor werd vrijgemaakt is de stichting ‘Welcome again veterans’ welke speciale activiteiten heeft gepland om, wellicht voor de laatste keer met veteranen, op 4 mei een speciale herdenking te houden om onze 65-jarige vrijheid te vieren. Hiervoor is € 15.000 voor gereserveerd.

Maar er zou toch echt ook bezuinigd moeten worden door de gemeente en de gemeenteraad heeft besloten grotendeels het voorstel van het college te volgen. Hier zijn wel enkele amendementen (aanpassingen op een voorstel) voor ingediend en aangenomen. De grootste bezuiniging die de CDA, PvdA, GB en de VVD hebben doorgevoerd is op het ambtelijk apparaat. Ondanks dat het college deze bezuiniging afraadde hebben deze 5 partijen ruim €460.000 aan bezuinigingen hierop doorgevoerd. Zelfs een bespraring op het ambtelijk apparaat werd door de SGP wegstemt. Er was helaas ook niet aan een OZB-verhoging te ontkomen, deze wordt verhoogd per huishouden met ongeveer € 7,- dat omgerekend 2,5 procent is.

Isa Kahraman, fractievoorzitter van de CDA-fractie bracht namens de coalitie een amendement in over de startersregeling. Er wordt drie maal een ton per jaar extra vrijgemaakt voor leningen ten behoeve van de startenden op de woningmarkt. Door deze regeling wordt starters een steuntje in de rug gegeven door ze 3 jaar lang een renteloze lening te geven. Deze regeling werd door het college als sympathiek ervaren en werd ook raadsbreed gesteund. Ook werden er twee amendementen over de sport ingediend door Isa Kahraman. Ten eerst werd de investeringsregeling voor de sport overeind gehouden. Het college stelde voor deze met 50% te schrappen maar dit werd dus door het amendement teniet gedaan. Hiertegenover staat wel dat de begroting sluitend gemaakt wordt door stapsgewijs de sporttarieven te verhogen waar verenigingen stapsgewijs aan kunnen wennen i.p.v. een radicaal schrappen van de investeringsregeling. Dit voorstel werd door de sportraad als redelijk en rechtvaardig ervaren.

De CDA fractie wil met deze maatregelen er voor zorg dragen dat onze gemeente klaar is voor de barre tijden die ons wachten. Je kunt je ogen als politiek hier niet voor sluiten al zijn de verkiezingen in aankomst zoals de VVD aangaf tijdens de raadsvergadering.

 

20 oktober 2009, Een Big Mac gemeente
 

Ik heb deze bijdrage overgenomen van onze CDA Rijssen-Holten website. Hoop op jullie reactie nav van dit artikel.


In het magazine Twente Business kwam fractievoorzitter Isa Kahraman afgelopen week met een column. Hierin stelt hij de vraag waarom gemeenten in deze tijd van informatisering en globalisering niet een McDonalds-concept kunnen overnemen. Wereldwijd is de Big Mac bij McDonalds hetzelfde en voldoet deze aan dezelfde kwaliteitseisen. Nederland kent nu 411 gemeenten en er zijn evenveel manieren van werken in lokaal bestuur. Een betere samenwerking tussen gemeenten zonder ervoor te pleiten dat gemeenten fuseren, daar moet de kracht liggen in lokaal bestuur  in de toekomst.

 

 Lees de volledige column door op deze link te klikken en door te gaan naar pagina 40 en 41

 

  


Isa Kahraman | cda@isakahraman.nl