Home
Achtergrond
Weblog
Weblog archief 1
Weblog Archief 2
Gastenboek
Fotoalbum
persfoto's
Contact

  Weblog archief Isa Kahraman

 

Zaterdag 10 november 2009, Protestactie Atletiekvereniging Rijssen

Vandaag was ik samen met een viertal andere raadsleden aanwezig bij de protestactie van de Atletiekvereniging Rijssen. Deze vereniging is overgegaan tot actievoeren omdat men niet optimaal gebruik kan maken van de faciliteiten. De gemeente heeft vorig jaar een prachtig zesbaans hardloop accommodatie aangelegd, maar deze kan zaterdags moeizaam gebruikt worden omdat er gelijktijdig op het voetbalveld gevoetbald wordt. Naast dat er gevoetbald wordt kan de atletiek vereniging dit veld ook niet gebruiken voor een aantal technische nummers. Dit was al bekend bij het aanleggen van de baan. Excelsior heeft het eerste recht van gebruik van dit veld. Door de groei van de atletiekvereniging wil men toch hierin verandering zien. Ik denk dat wij als politiek in deze tijden van bezuinigingen prioriteiten moeten stellen en geen geld beschikbaar zullen stellen voor 2 kunstgrasvelden voor Excelsior zodat veld 6 aan de atletiek vereniging overgedragen kan worden. Daarnaast vind ik dat de verenigingen op het Koerbelt als goede buren met elkaar moeten kunnen omgaan en gezamenlijk tot een oplossing voor het veldentekort moeten komen. Dit heb ik ook tijdens het interview met TV Oost gezegd.

 

 

Vrijdag 25 en zaterdag 26 september 2009, Werkbezoek Raad aan Winterberg

Deze twee dagen stonden in het teken van ons werkbezoek aan onze partnergemeente Winterberg in Duistland. We begonnen om 8.00 ’s ochtends met het vertrek per bus naar Duistland. In Winterberg aangekomen hebben wij met de Burgemeester en ambtenaren gediscussieerd over een aantal onderwerpen: Toeristenbelasting, Opwarming van de aarde en de economische crises. Daarna hebben wij een rondleiding gekregen door Winterberg waar wij de toeristische trekpleisters hebben gezien. Door de opwarming van de aarde gebruikt me nu sneeuwkanonnen om het skiën nog mogelijk te maken.

Deze twee dagen stonden ook in het teken van het afscheid van Burgemeester Koelewijn en zijn vrouw Anneke. Ik heb beide als zeer warme mensen ervaren en vind het zeer spijtig dat zij onze gemeente gaan verlaten. Met het vertrek van Burgemeester Koelewijn verliezen wij een zeer kundig bestuurder. Ik wil Burgemeester Koelewijn en Anneke heel veel succes wensen in Kampen.

Als afscheid heeft Burgmeeester Koelewijn samen met de Gemeentesecretaris en de Griffier de raadsleden vergeleken met een dier. Hieronder treffen jullie mijn vergelijking met een dier:

“Met wie mogen wij raadslid Isa Kahraman vergelijken?

Wie Isa bezig ziet denkt van aan een DAMHERT!

Met een gewei dat hem beschermt tegen roofdieren

Een intellectuele gestalte waarmee hij weet te imponeren

Hij schuwt de strijd niet

En voert die alleen als anderen hem uitdagen”

 

vrijdag 11 september 2009, Terugkijken op vakantie

Ik wil nog even terugkijken op mijn vakantie. Dit jaar was het een vakantie met een bijzonder tintje. Het weer bezoeken van mijn geboortedorp wat veel herinneringen naar boven brengt. Hieronder tref je een foto aan van mijn geboortehuis. Nadat wij het dorp verlaten hebben is het nu helaas aan het vervallen. Elke keer als ik dit terugzie besef ik hoe goed het wij allemaal in Nederland hebben.

Naast het bezoek aan mijn geboortedorp had ik ook een afspraak met Aartsbisschop Samuel Aktas, bisschop van Tur Abdin. Hij heeft dit jaar een zware juridische strijd moeten voeren met de dorpen en Turkse Staat voor het behoud van het Mor Gabriel Klooster. Voor meer info zie verder op in mijn weblog. Het leuke aan het bezoek was dat Pieter Omtzigt, tweedekamerlid voor het CDA, hierbij ook aanwezig was(zie foto hieronder).

Naast mijn bezoek aan Turkije heb ik ook de bruiloft bijgewoond van mijn beste vriend Artin Suic in Syrië. Het was een geweldig bruiloft die je hier in Nederland niet zo snel mee kunt maken. Aangezien in toch in Syrië was besloot ik ook bezoek te brengen aan onze Patriarch die zijn zetel in Damascus heeft. Indrukwekkend om dit meegemaakt te hebben. 

 

Woensdag 19 augustus 2009, Overlijden Wethouder Thea van Dalen

Vandaag kreeg ik een telefoontje van Harry Dul met de trieste mededeling dat onze Wethouder Thea van Dalen was overleden. Thea was ziek thuis nadat zij geopereerd was aan haar hart. Zij was al bezig met het herstel en dacht al na hoe zij haar werk weer langzaam kon gaan oppakken. Helaas heeft dit niet mogen gebeuren. We verliezen met Thea een zeer bevlogen wethouder en mens.

De uitvaartdienst was indrukwekkend. De fijne woorden die iedereen over haar sprak. De meeste indruk heeft Jan, de echtgenoot van Thea, op mij gemaakt. De manier waarop hij zo kalm een vriendelijk acteerde, ondanks dit groot verlies. Ik wil hierbij nogmaals Jan en de rest van de familie veel sterkte wensen met het verwerken van dit verlies.

 

Zondag 5 juli 2009, Bezoek aan triathlon Holten

Wat een geweldige ervaring de triathlon in Holten. Vorig jaar had ik de triathlon ook bezocht maar dit jaar was het extra speciaal, want de triathlon Holten bestaat 25 jaar en het is ook nog een Europees Kampioenschap. Tijdens deze triathlon ben ik veel bekenden tegen gekomen en heb met hen kunnen bijpraten over de laatste politieke ontwikkelingen.

De meeste waardering voor deze triathlon verdienen de geweldige vrijwilligers!! Zonder hen was dit niet mogelijk geweest.

 

Maandag 29 juni 2009, Isa Kahraman nieuwe fractievoorzitter CDA Rijssen-Holten

Vandaag heeft de CDA fractie bekend gemaakt dat ik Harry Dul opvolg als fractievoorzitter. Harry heeft altijd aangegeven dat hij de functie van fractievoorzitter wilde overdragen aan een ander. Ik ben blij dat de fractie mij dit vertrouwen heeft gegeven. zie hieronder wat de Twentsche Courant Tubantia hierover heeft geschreven.

 

 

 

Zaterdag 20 juni Herdenkingsbijeenkomst bezetting Sint Jan door Arameeërs

Vandaag was er een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd door de Aramese organisaties. Ik was door hen uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Het was een zeer indrukwekkende bijeenkomst. Het was voor mij ook extra emotioneel omdat een nichtje van mij van 2 jaar oud tijdens deze bezetting is overleden.

Het was mooi om te zien dat er ruim 500 man de moeite hebben genomen om helemaal naar Den Bosch af te reizen om deze gedenkwaardige gebeurtenis bij te wonen. We hebben en stille toch gehouden vanaf het Centraal Station naar de prachtige Sint Jan kathedraal. Deze bijeenkomst heeft ook veel media aandacht gekregen. Het Katholiek Nieuwsblad heeft een mooi artikel geschreven waarin ik ook wordt geciteerd (laatste alinea)

 

 

Vrijdag 22 mei 2009, Eerste rechtzaak Mor Gabriel gewonnen 

Vandaag heb ik geweldig nieuws ontvangen vanuit Mor Gabriel, de Syrisch Orthodoxe Klooster in Turkije. De eerste rechtszaak over eigendom van de gronden is gewonnen. Ik was hier heel erg blij mee. Dankzij de druk vanuit de hele wereld heeft de rechtbank een rechtvaardig besluit genomen. Helaas lopen er nog 3 andere rechtszaken tegen het klooster, deze zullen de komende maanden weer gevoerd gaan worden. Vanuit het CDA zullen wij druk blijven uitoefenen op Turkije om deze rechtszaken correct te laten verlopen.

 

Raadsvergadering 28 mei

Donderdag 28 mei, raadsvergadering en een vergadering van de commissie ABZM (Algemene BestuursZaken en Middelen). In deze commissie stonden de uitgangspunten voor de bezuinigingsdiscussie centraal.

 

Raadsvergadering 23 April

Donderdag 23 april was er weer een raadsvergadering, een hele korte. In deze video leg ik de belangrijkste punten uit.

 

Vrijdag 10 april 2009 Clip Suryoyo Sat

Suryoyo Sat, de TV zender van de Aramese gemeenschap, heeft een clip voor mij gemaakt van de items die zij hebben uitgezonden. Ik wil Suryoyo Sat hierbij nogmaals bedanken dat zij deze items hebben gemaakt.

 

Christelijk klooster Mor Gabriel onder druk (NOS journaal)

Zelfs het NOS Journaal besteed nu gelukkig aandacht aan Mor Gabriel!!


 

 

Donderdag 26 maart 2009 Raadsvergadering

In maart is traditioneel de raadsvergadering in het dialect.

 

 

Zondag 5 april 2009 Informatieavond Mor Gabriel

Op zondag 5 april zal ik informatie geven over wat er via de politieke weg is gedaan aan de situatie van het Mor Gabriel Klooster. Zie verderop in mijn weblog voor meer informatie over Mor Gabriel

 

Maandag 9 maart 2009 Vloekverbod handhaven of niet?

Vandaag was er een commissievergadering ABZM. In deze vergadering moesten wij het nieuwe APV vaststellen. Een APV is een regeling die geldt voor iedereen binnen de gemeente, en die vaak tot doel heeft de gemeente netjes en leefbaar te houden voor iedereen. Op grond van de gemeentewet mogen en moeten gemeenten verordeningen uitvaardigen en ook sanctioneren (bron wikipedia).

Het artikel dat de gemoederen het meeste bezig hield was het vloekverbod. De PvdA kwam met het voorstel om dit artikel te schrappen omdat dit juridisch niet te handhaven is. Ik mocht namens de CDA-fractie hierover het woord voeren. Het CDA is van mening dat er in deze tijden van verruwing van de maatschappij onze gemeente een appel mag doen op onze inwoners om elkaar met respect te bejegenen. Graag hoor ik jullie mening hierover. Zie hieronder het krantenartikel voor meer informatie over de vergadering.  

Vloeken blijft 'verboden' in APV

dinsdag 10 maart 2009 | 09:32 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 10 maart 2009 | 09:35 

RIJSSEN/HOLTEN - Er zal in de praktijk nooit iemand voor worden bekeurd, maar vloeken blijft verboden volgens de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Rijssen-Holten.

Dat is de uitkomst van een scherpe discussie, die gisteravond in de raadscommissie Algemene en Bestuurlijke Zaken (ABZ) werd gevoerd.

PvdA-raadslid Rob Meijerink, 'ik ben geen anti-Christ, maar belijdend lid van de gereformeerde kerk in Holten', stelde voor om het vloekverbod in de APV te schrappen. Hij voerde daarbij aan dat het artikel - feitelijk een 'dode letter' - strijdig is met de vrijheid van meningsuiting. De fracties van ChristenUnie, CDA en SGP voelden daar niets voor. Ewart Bosma SGP: "Afschaffen is onwenselijk. Vloeken is een ernstige zonde en bijzonder kwetsend voor oprechte christenen." Bosma benadrukte dat het vloekverbod in de APV 'duidelijk signaal' betekent.

Bert Tijhof ChristenUnie: "In de APV kan de kleur of eigenheid van de gemeente tot uiting komen. Het getuigt van respect als we uitspreken dat we niet willen dat de naam van onze God wordt misbruikt." Ook Isa Kahraman (CDA) wilde het vloekverbod handhaven. "Als moreel appel in een verruwde samenleving."

Jan Kevelam VVD: "De APV is bedoeld om zaken te regelen die juridisch handhaafbaar zijn. Schrappen dus dat vloekverbod, anders wordt de APV misbruikt."

Bron: website TCTubantia

 

Donderdag 26 februari 2009 Raaadsvergadering Gemeente Rijssen-Holten

Rutger Kamphuis, een actief CDA lid die onze fractie volgt, kwam met een geweldig idee om op mijn website ook gebruik te gaan maken van video beelden. Vandaag hebben wij een start hiermee gemaakt. Hieronder tref je de link aan waar je het filmpje kunt zien. Hierin geef ik uitleg over wat er tijdens de raadsvergadering is gebeurd. Graag hoor ik jullie reacties hierover, vinden jullie dit een leuke manier van communiceren en hebben jullie misschien ook andere leuke ideeen hoe ik kan communiceren.


  
Het ging in de raadsvergadering dus ook over het krediet voor de bouw van een nieuwe locatie voor de Julianaschool. Waar deze school precies moet komen zie je op het onderstaande kaartje.
  

Grotere kaart weergeven

  

Woensdag 25 februari 2009 Regioraadvergadering Twente

Het was een heftige discussie vanavond in de Regioraad. De provincie heeft ons gevraagd of wij als 14 gemeenten met elkaar overeenstemming kunnen bereiken over het aantal woningen die wij de komende 10 jaar willen bouwen. De grote steden hadden het standpunt dat de kleinere gemeenten hun ambities op dit gebied moesten beperken. De kleinere gemeenten waren van mening dat zij voldoende kunnen onderbouwen dat zij meer moetene bouwen dan de cijfers dit aangeven om te kunnen voldoen aan de eigen behoefte. Dit leverde een padstelling tussen de Netwerkstad gemeenten en de Landelijke gemeenten, maar aangezien er gestemd word naar het aantal inwoners hebben de grote gemeenten hier aan het langste eind getrokken. Dit heeft de onderlingen vertrouwen veel schade gedaan. Ik vind het persoonlijk jammer dat wij als Twentse gemeenten niet met elkaar tot overeenstemming kunnen komen.

Dit stukje stond in TC Tubantia hierover:

Verdeeldheid troef bij akkoord woningbouw

donderdag 26 februari 2009 | 03:19

  HENGELO - Het voorstel in de Regio Twente gezamenlijke afspraken te maken over de te plegen woningbouw in Twente voor de periode 2010-2020 kreeg gisteravond een meerderheid.Maar die instemming, die op grond van cijfers over bevolkingsgroei uitgaat van een groei van 13.000 huishoudens/woningen in de komende tien jaar, kon de verdeeldheid tussen de gemeenten niet verbloemen. Twente gaat dan ook beslist niet met 'een verhaal' naar de provincie Overijssel, de voor gemeenten enige bevoegde bestuurslaag wat betreft woningbouw.

Aldus constateerde het Dinkellandse regioraadslid Engbers, die samen met de Tubbergse vertegenwoordiger Van der Vinne niets moet hebben van de bemoeienis van de Regio Twente met de gemeentelijke woningbouw. "De regio gaat hier niet over, dus laten we hier gewoon allemaal tegen stemmen", sprak Engbers. "Dat bespaart ons namelijk dubbel werk."

Het voorstel haalde het echter wel, omdat in de Regio Twente op grond van inwonertal wordt gestemd . Met gemeenten als Enschede, Hengelo, Almelo, Oldenzaal, Haaksbergen en Borne was het absolute aantal voorstanders royaal in de meerderheid: 421.939 tegen 178.231.

De gang van zaken rond de woningbouwafspraken bracht Engbers er namens Dinkelland toe uit te spreken dat zijn gemeente uitsluitend zaken wenst te doen met de provincie. Die verklaring werd gevolgd door Losser, Hellendoorn, Wierden, Twenterand en Rijssen-Holten. Tubbergen zit op dezelfde lijn.

Bron: TC Tubantia

 

Vrijdag 6 februari 2009 CDA Delegatie bezoekt Aramese Gemeenschap

Vandaag heb ik samen met Maria Martens (CDA voorzitter Europees Parlement), Yvonne Nijhof (vice-voorzitter CDA Provincie Overijssen) en Pieter Omtzigt (CDA Tweede Kamer lid) een bezoek gebracht aan de Aramese Gemeenschap. Dit was een bijzondere ontmoeting omdat er vanuit alle lagen van het CDA iemand vertegenwoordigd was. We hebben met Aartsbisschop Polycarpus en de verschillende Aramese verenigingen gesproken over de actuele thema's die leven binnen de Aramese gemeenschap: Sint Gabriel Klooster, Integratie, Onderwijs. etc. We hebben afgesproken dat we binnenkort hier een vervolg aan gaan geven.

Foto: Suryoyo Sat

 

Dinsdag 6 januari 2009 Bezoek aan Minister Verhagen

Een bezoek brengen aan een Minister doe je niet elke dag, maar vandaag is het wel gebeurd. Samen met Aartsbisschop Polycarpus en Pieter Omtzigt (tweede kamer CDA) heb ik een bezoek mogen brengen aan minister Verhagen. Zie hieronder wat er besproken is.

 

Persbericht                                                                                                  6 januari 2009

Minister Verhagen en Aartsbisschop Polycarpus hebben zorgen over Christenen in het Midden-Oosten.

Den Haag- Vandaag heeft Minister Verhagen de aartsbisschop van de Syrisch Orthodoxe kerk in Nederland ontvangen, aartsbisschop Polycarpus. Beiden spraken lang over de moeilijke situatie van Christenen in Turkije en Irak. In Turkije dreigt één van de oudste Christelijke kloosters ter wereld, Mor Gabriel (bouwjaar: 397), onteigend te worden. Naar aanleiding van Kamervragen van Pieter Omtzigt (CDA), zei minister Verhagen in actie gekomen te zijn. Hij heeft de zaak bij Turkije aangekaart, maar ook bij de andere 26 ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie. Die besloten daarop om gezamenlijk een vertegenwoordiger namens de Europese Unie bij de rechtszaak aanwezig te laten zijn. Ondertussen wordt de rechtszaak keer op keer uitgesteld, misschien een teken dat Turkije enigszins nerveus wordt van al die aandacht.

Bisschop Polycarpus prijst het commitment van minister Verhagen: “Hij staat recht voor de zaak van Christenen, die vervolgd worden. Hij laat dat keer op keer zien door regeringen en ambassadeurs hier publiekelijk op aan te spreken. Ik ben onder de indruk hoe zijn ingrijpen bij de Turkse regering bij de ontvoering van monnik Daniel Savci bijgedragen heeft aan zijn vrijlating en de veroordeling van de daders”Aartsbisschop Polycarpus van de Syrisch Orthodoxe Kerk in Nederland heeft vandaag samen met CDA-raadslid Isa Kahraman (Rijssen-Holten) en CDA- Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt een bezoek gebracht aan minister Verhagen van buitenlandse Zaken. Tijdens dit gesprek heeft minister Verhagen toegezegd dat Nederland zich volledig zal inzetten om de minderheden in het Midden-Oosten te beschermen.

Raadslid Isa Kahraman is zeer te spreken over de het gesprek met minister Verhagen. “Minister Verhagen heeft indruk op mij gemaakt met zijn gepassioneerde houding voor deze zaak. Een voorbeeld daarvan is de houding die de Minister en daarmee Nederland neemt mbt de rechten van minderheden in Turkije. De minister heeft ons in het gesprek duidelijk gemaakt dat de rechten van minderheden in het toetredingsproces van Turkije tot de Europese Unie in geen enkel geval een onderhandelingscompromis zal zijn. De eisen zijn duidelijk en zullen door Turkije nagekomen moeten worden”. Minister Verhagen heeft ook een tweetal rapporten overhandigd gekregen waarin uitvoerig de situatie van de Christelijke minderheden in het Midden-Oosten wordt beschreven. Het tweede rapport gaat in op de ontstane situatie waarin zich het Mor Gabriel Klooster zich nu bevindt.

 

Bisschop Polycarpus heeft aan het eind van het gesprek Minister Verhagen uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de Syrisch Orthodoxe gemeenschap ter plaatse bij zijn bezoeken aan het Midden-Oosten.

 Foto's: Suryoyo Sat

 

 

Vrijdag 2 januari 2009 Nieuwjaarsreceptie Gemeente Rijssen-Holten 

Vandaag was het weer ons jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Deze werd druk bezocht, mede doordat onze gemeente voor het eerste alle nieuwe inwoners van onze gemeente heeft uitgenodigd. Dit waren dit jaar meer dan 1.100 personen. Mooi om te zien dat wij nog steeds een aantrekkelijke gemeente zijn om in te wonen. De toespraak van de burgemeester stond in het teken van de (mogelijke) economische crisis. De burgemeester liet een aantal van onze inwoners aan het woord om hun licht op het jaar 2009 te geven. Onze ondernemers waren zeer positief over 2009, ik hoop dat hun verwachtingen waar worden. Wij zullen als gemeente zelf zoveel mogelijk proberen te investeren om de economie te stimuleren. In 2009 staan er voor 30 miljoen aan investeringen op de agenda.

Ik werd zelf door Radio 350 geinterviewd over het afgelopen jaar en wat ik van 2009 verwacht op politiek opzicht. Voor het interview kun je kijken op www.radio350.nl

 

 

Maandag 15 december 2008 CDA voor handhaven spreekrecht.

 

Ik heb vandaag tijdens de raadsvergadering een motie namens het CDA ingediend om het spreekrecht te handhaven. Hieronder een artikel uit Dagblad Tubantia.

 

 

 

Het CDA Rijssen-Holten is van plan om het spreekrecht voor inwoners in gemeenteraadsvergaderingen te handhaven.

 

De partij dient daarom maandag tijdens de raadsvergadering een amendement in. De gemeenteraad van Rijssen-Holten vergadert dan over een voorgestelde wijziging van het reglement van orde van de gemeenteraad.

Een onderdeel van dit voorstel is om het spreekrecht in de gemeenteraad te laten vervallen, aangezien dit niet goed tot zijn recht zou komen.

Het CDA deelt de mening dat het inspreekrecht beter tot zijn recht komt als deze gebruikt wordt in commissievergaderingen, maar vindt desondanks dat ook de openbare raadsvergadering een belangrijk podium kan zijn voor inwoners om meningen en standpuntenen onder de aandacht te brengen. De partij wil daarom niet af van het spreekrecht in gemeenteraadsvergaderingen.

bron: Dagblad Tubantia 

 

 

Donderdag 27 november 2008 Regio Twente vergadering 

Ik ben plaatsvervangend lid van de Regio Twente namens de gemeente Rijssen-Holten. Aangezien Jan Ligtenberg verhinderd was deze avond mocht ik deze vergadering bijwonen. Belangrijkste agendepunt was of wij als regio het project van de gemeente Hellendoorn willen subsideren. Hellendoorn wil een Topsportaccommodatie bouwen voor het Ravijn. We hebben hier lang over vergaderd maar uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat de externe commissie haar oordeel hierover moest geven. Meerderheid van de raad stond positief tegenover het voorstel. Dus wordt vervolgd.

 

 

Woensdag 12 november 2008 ALV CDA Rijssen-Holten

Vandaag heb ik de algemene ledenvergadering van het CDA RIjssen-Holten bezocht. Tijdens deze bijeenkomst heb ik een toelichting geven over de zaken die wij als fractie de afgelopen anderhalf jaar hebben bereikt.

 

 

Donderdag 30 oktober 2008 Suryoye erkent als belangrijk minderheid

Vandaag heb ik van Yvonne Nijhof, CDA vice-fractievoorzitter Provincie Overijssel, het goede nieuws gekregen dat de motie van het CDA en PvdA is aangenomen om de Suryoye gemeenschap in Overijssel extra te ondersteunen vanuit de Provincie. Dit is een mooie erkenning voor de Suryoye gemeenschap. Het is algemeen betekend dat dit een van de meest geintegreerde gemeenschappen in Nederland is. 


Isa Kahraman | cda@isakahraman.nl